Uncategorized

Confession of an elderly woman

I have a confession to make, do you remember Susan in Desperate housewives? Well I have to admit I’m a bit like her,  extremely clumsy at times. No one else I know has ever fallen out of a bus or gotten injured on a bicycle when the bicycle has not been moving at all. I could have told you about a lot of accidents that led to fractured fingers, sprained foot, fracture in foot and so on. My last injury was last Sunday in our small cottage, we have beds there that hangs on the wall and a bench is attached to the beds. It’s difficult to explain in English, maybe also in Norwegian, but the beds are a bit difficult to get out of especially when you are a bit stiff and sore and haven’t done any exercise for a while. I really don’t know what happened, but suddenly I found myself nearly on the floor, clinging to the bed post and my back hurting like h….. 


Jeg må innrømme noe, husker du Susan i Frustrerte Fruer?  Dere vet hun som alltid gikk på trynet, hun kunne vært min tvillingsøster for jeg er like klønete som henne. Ingen andre jeg kjenner har noen gang falt ut av bussen eller har slått seg halvt fordervet av å falle av en sykkel som står i ro. Jeg kunne ramset opp flere fryktelig pinlige hendelser der det har endt opp med ribbeinsbrist, brist i halebeinet, knekte fingre, brudd i foten og nei jeg er ikke beinskjør. Nå sist søndag klarte jeg det igjen, vi var på stølen vår i fjellet og jeg klarte det kunststykket å skade meg i ryggen da jeg skulle ut av sengen. Spør meg ikke hvordan for jeg vet slett ikke selv hvordan jeg klarte det, men plutselig lå jeg der. Til mitt forsvar skal det sies at det ikke er helt vanlige senger, men slike som henger på veggen med litt høye kanter og en benk under som man må tråkke ned på før man kan gå ned på gulvet. Og når man ikke har trent på en halv evighet og generelt er stiv og støl i kroppen, da kan det gå slik. Fryktelig pinlig, men jeg sier det som det er. 
Well anyway, there I was up in the mountains with a steep walk down to the car and my back injured, I imagined to be picked up by a helicopter to get down, but fortunately I was able to get down by myself, it was painful and went real slow and my dearest had to give me a helping hand some places. I bought painkillers and we continued our roadtrip across the country. 
It still hurts, and I still have problems when I sit and when I turn in bed. Funny thing is, everytime I’ve been injured it’s always on my right hand side. Luckily I’ve never been seriously injured and have never been in hospital. Knock on wood. 
Der satt jeg, oppe i fjellet og med en bratt tur ned til bilen. Jeg så et øyeblikk for meg at jeg måtte bli fraktet ned i helikopter, men heldigvis kom jeg meg ned på egenhånd. Det var vondt, det gikk fryktelig sakte og min kjære måtte gi meg en hjelpende hånd flere steder, men jeg kom da ned til slutt. Rett på apoteket for å kjøpe Ibux og så fortsatte vi turen via Eidsfjord til Oslo. Det er vondt ennå, men mest når jeg snur meg i sengen. Det som er påfallende er at hver gang jeg har skadet meg så har det vært på høyre side, men heldigvis har jeg aldri skadet meg alvorlig nok til å bli lagt inn på sykehus. Bank i bordet. 
Shorts- Lindex, tee – Freequent, bag – Bergen brand, shoes – Paul Green, necklace – Syster P, blazer – Massimo Dutti, blouse – Masai
Can you guess which side I got the darned virus (vestibular neuritis) ??? Yeah, right side ofcourse. 
Kan dere gjette hvilken side jeg fikk virus på balansenerven på? Høyre side selvfølgelig. 
We still have what we call summer so today ve actually worn the shorts in the pics, for a while at least. I had to put on some jeans when the sun disappeared. 


Until next time
Kari 

2 thoughts on “Confession of an elderly woman”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s